Mindful Run 4 Kids

Jong geleerd is oud gedaan

Mindful Run 4 Kids


Met Mindful Run 4 Kids maken kinderen/jongeren op een actieve en vooral ontspannen manier kennis met mindfulness en ademhalingstechnieken. De kern van de training bestaat uit bewegen, de ademhaling en aandachtige oefeningen. Spelenderwijs oefenen ze met vriendelijke aandacht aanwezig te zijn in het moment. De oefeningen vinden buiten plaats en zijn in diverse beweegvormen toepasbaar. Ze oefenen in het opmerken en ervaren van hun binnenwereld, zoals gedachten en gevoelens. Dit helpt ze beter om te gaan met de uitdagingen en prikkels in de buitenwereld.

Mindfulness helpt kinderen en jongeren tot rust te komen en leert ze omgaan met de vele prikkels van deze tijd. Het kan goed helpen bij een hoofd vol (pieker)gedachten, aandachtsproblemen, weinig zelfvertrouwen, (hoog)gevoeligheid, slecht slapen, rusteloosheid, spanning, verdriet en angst.

De training is gericht op kinderen/jongeren in de leeftijd van 6 - 16 jaar. Alle kinderen/jongeren kunnen eraan meedoen, ieder op zijn/haar eigen niveau. Mindful Run 4 Kids is een training van 4 weken, die buiten plaatsvindt. De lessen hebben iedere hun eigen thema; gezonde ademhaling, beleving van de zintuigen, de 4 basis emoties en focus, concentratie.

De training wordt gegeven via het basis-/voorgezet onderwijs en instellingen/verenigingen op uw eigen locatie. Wilt u voor uw school of instelling een groepscursus of workshop afnemen, dan kom ik graag met u in contact om hier meer over te vertellen en een passende offerte te maken.

"Wandelen is de haast uit je hoofd lopen en kijken wat er over blijft"