Mindful @Work

Vitale medewerkers maken vitale bedrijven

Vitale medewerkers maken vitale bedrijven

Een gezond bedrijf heeft gezonde werknemers nodig. Bedrijven die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van werknemers plukken daar de vruchten van. De organisatie is wendbaar en groeit gemakkelijker mee met de economische en technologische ontwikkelingen.
 ✔ Betere arbeidsprestaties
 ✔ Talenten komen beter tot ontwikkeling
 ✔ Minder uitval en kosten ziekteverzuim
 ✔ Minder ongewenst personeelsverloop
 ✔ Hogere productiviteit
 ✔ Meer creativiteit
 ✔ Meer werkplezier

Bij vitaliteit denken we vaak aan onze fysieke gezondheid. We gaan meer bewegen en sporten, gezonder eten. Heel belangrijk. Maar hoe vaak geven we ook aandacht aan de mentale veerkracht. En hoe mooi zou het zijn om beiden aan te pakken. Door de combinatie van beweging en mindfulness, worden zowel de fysieke als mentale veerkracht getraind.

Mogelijkheden

Kies voor een preventief beleid en zorg ervoor dat uw werknemers niet uitvallen en profiteer van de voordelen van een gezond en vitaal bedrijf. MindfulNest biedt u diverse mogelijkheden om binnen uw bedrijf te werken aan stressreductie en de vitaliteit van uw werknemers. Op een door u gewenste locatie. De invulling maken we samen met u op maat conform uw wensen.

Persoonlijk, doelgericht en effectief

De mogelijkheden

Mind-Walk® of Mindful Walk training

Een 5-10 weekse outdoor training in groepsverband waarbij we de kracht van lopen en de natuur combineren met mindfulness, meditatie, en invloeden uit yoga, tai chi en onstspannings- en ademhalingstechnieken. De cursus geeft uw werknemers handvatten om tot rust te komen en nieuwe energie op te bouwen. 

Mind-Walk® of Mindful Walk Workshop

Een wandeling van 1 - 1,5 uur op uw eigen locatie. Bijvoorbeeld als onderdeel van een vitaliteitsplan, Lunch Walk, team-uitje of aan het einde van de werkdag. Afgestemd op een door u aangegeven thema. De combinatie van bewegen en mindfulness is goed voor lichaam èn geest. De geleerde technieken en tools kunnen direct worden toegepast in de praktijk. Het effect is minder stress en meer energie. Dus goed voor de gezondheid en inzetbaarheid van uw werknemers.

Organisatieontwikkeling

De technieken uit Mind-Walk® en Mindful Walk, zijn een goede aanvulling binnen een organisatieontwikkelingstraject. Als onderdeel van personal development, management development en/of team development brengt het uw medewerkers of team dichter bij een betere versie van zichzelf. 

Individuele coaching

Actieve mental coaching en stressmanagement voor persoonlijke begeleiding van werknemers die vast (dreigen te) lopen en daardoor onvoldoende kunnen functioneren. 

Door mijn ruim 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven als accountant, weet ik als geen ander hoe het in het bedrijfsleven werkt, hoe het is om een stressvolle en verantwoordelijke baan te combineren met een gezinsleven, wat het belang is voor werkgevers van vitale werknemers en wat het belang is van een goede werk-privé balans. Ik heb vele bedrijven en collega's gezien en ook zelf het één en ander mogen ervaren en deel deze ervaring graag met zowel werkgevers als werknemers.