Over

Bewust Bewegen & Leven

Energie, innerlijke rust, persoonlijke groei en plezier

Waar het wij Bewust Bewegen & Leven om draait is bewust-zijn. Leven met aandacht, voor jezelf, je omgeving en dat wat voor jou belangrijk is. En beweging zowel fysiek als mentaal. Zodat jij kunt werken aan dat wat jou tegenhoudt om te leven vanuit je eigen kracht. Met minder stress, meer energie, innerlijke rust en plezier.

De pijlers van Bewust Bewegen & Leven

Beweging

WANDELEN IS DE HAAST UIT JE HOOFD LOPEN EN KIJKEN WAT ER OVER BLIJFT
Bewegen is goed voor vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig bewegen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of bestaande klachten te verminderen. Door fysiek in beweging te komen is het bovendien gemakkelijker om ook mentaal te bewegen. Om los te komen van vaste patronen en beperkende overtuigingen, ruimte te scheppen voor nieuwe ideeën, inzichten en gevoelens.

Mindfulness

STILSTAAN OM VOORUIT TE KOMEN
Verandering begint bij bewustwording. Bewust zijn. De aandacht naar de huidige ervaring brengen, zonder oordeel. Enkel waarnemen. Door beter te voelen en je meer bewust te worden van je lichaam, gedachten, gevoelens, overtuigingen en verlangens, leer je beter naar jezelf en je lichaam te luisteren en te bepalen wat goed voor je is. Niet meer leven op de automatische piloot, maar bewust.

Ademhaling

ADEM JEZELF GEZOND
Ademhalen doen we zo’n 23.000 keer per dag, zonder erbij stil te staan. Veel mensen ademen verkeerd en benutten maar een deel van hun ademcapaciteit waardoor ze teveel energie verbruiken. Bewust en beter ademhalen verlaagt het stressniveau en is beter voor je algehele gezondheid. Bovendien werkt de neusademhaling als een natuurlijke begrenzer zodat jij binnen jouw eigen grenzen beweegt en leeft.

Positieve mindset

DE KRACHT VAN DE GEDACHTEN
Vaak onderschatten we de kracht van onze gedachten. Positief denken beïnvloedt daadwerkelijk je fysieke gezondheid, zelfbeeld en zelfvertrouwen. Bovendien ervaren we de meeste stress niet van een gebeurtenis zelf, maar van de betekenis die we er zelf aan geven. Vaak zijn we ons niet eens bewust van onze gedachten. Daarom is het belangrijk om deze niet-helpende gedachten en overtuigingen te herkennen, zodat we ze kunnen vervangen door positieve, helpende gedachten.


NLP

STRESS IS SLECHTS EEN GEDACHTE
NLP is een vorm van mentale coaching en staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Door oefeningen toe te passen leer je om grip te krijgen op jouw gevoelens en gedachten die jou onbewust belemmeren in je dagelijks leven. Middels NLP leer je negatieve gedachten om te buigen naar neutrale gedachten en patronen te doorbreken.


Over Wendy 

Al van kind af aan heb ik een passie voor bewegen. Dansen en sporten, met en zonder muziek. Als je mij als klein meisje vroeg wat ik wilde worden, dan was dat balletjuffrouw. Ik wilde namelijk mensen blij maken en van dansen werd ik blij. Logisch toch?! Balletjuffrouw is het niet geworden, maar wat mij nog steeds drijft en energie geeft, is om mensen blij te maken. Zodat zij sprankelen, uiting kunnen geven aan zichzelf, dicht bij zichzelf staan en vanuit hun eigen kracht leven. 

 

Zelf ben ik hoogsensitieve, werkende moeder van twee kinderen, liefhebber van alles wat met dans, muziek, theater en expressie te maken heeft en geïnteresseerd in het menselijk brein, persoonlijke groei en bewustzijn. Anderen omschrijven mij als empathisch, goede luisteraar, energiek, een doorzetter, analytisch en creatief. Ik kan mij goed afstemmen op jou en jouw behoeftes. Ik help jou met inzichten en verbanden te zien en we gaan door totdat we bij de daadwerkelijke kern zijn. Dat waar het echt om gaat. Door de lichaamsgerichte aanpak, komen we sneller bij die kern en blijft het niet bij inzichten, maar kun je ook daadwerkelijk je gedrag veranderen en daarmee de verandering creëren of keuzes maken waar je naar verlangt. Door plezier en humor toe te voegen zijn we niet alleen serieus bezig, maar leer je ook weer te ontspannen en genieten. 

 

Empatisch – Luisteren – Energiek - Rust – Doorzetter – Analytisch – Creatief 

Bedrijfsleven

Door mijn ruim 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven als accountant, weet ik als geen ander hoe het in het bedrijfsleven werkt, hoe het is om een stressvolle en verantwoordelijke baan te combineren met een gezinsleven, wat het belang is voor werkgevers van vitale werknemers en wat het belang is van een goede werk-privé balans. Ik heb vele bedrijven en collega's gezien en ook zelf het één en ander mogen ervaren en deel deze ervaring graag met zowel werkgevers als werknemers. 

Mijn verhaal

Ik leefde vanuit mijn hoofd, dat ging me namelijk erg goed af. Bovendien was ik voortdurend afgestemd op anderen en de omgeving. Had al mijn antennes uit staan. Ik was een ster geworden in aftasten wat een ander of een situatie nodig had, me aanpassen, verantwoordelijkheid nemen (ook die van anderen) en voldoen aan verwachtingen. En tegelijkertijd was ik vergeten om te voelen, in contact te blijven met mezelf. Ik wist niet meer wie ik was, wat ik voelde, wat ik wilde, wat belangrijk voor me was en wat me energie gaf. Zonder me dat te realiseren. Ongemerkt verloor ik steeds meer energie. Ik heb jarenlang geworsteld met stress, raakte overspannen en wist een burn-out op het nippertje te voorkomen. Dat was het moment dat ik me realiseerde dat het NU echt anders moest. 

Hooggevoeligheid

Door mezelf te verdiepen in hooggevoeligheid en hoe dat bij mij en mijn kinderen werkte, heb ik geleerd deze mooie eigenschap niet meer als last te ervaren, maar juist als waardevolle kracht. 

Bewegen - lichaam

Door het dansen, wandelen en sporten heb ik weer contact gemaakt met mijn lichaam zodat het rustiger wordt in mijn hoofd, ik de energie weer voel stromen, ik me weer bewust ben van de signalen die mijn lichaam geeft en sta ik weer in contact met mijn intuïtie (eigen wijsheid).

Mindfulness

Door mijn kennismaking met mindfulness en meditatie heb ik ook opnieuw kennis gemaakt met mezelf. Met mijn automatische piloot, patronen, reacties en overtuigingen, mijn stresssignalen, energievreters en energiegevers. Het heeft mij geleerd bewuster te zijn en bewuster keuzes te maken en daardoor beter voor mezelf te zorgen.

Body Mind Release

De Body Mind Release heeft mij geleerd hoe ik op eigen kracht al de ballast die mij in de weg zit los te laten en al het positieve wat ik nodig heb weer terug te halen. Een transformatie van oude pijnen, overtuigingen, angsten en patronen die mij weer in mijn kracht heeft gezet.

Mest maken van mijn eigen shit

Na mijn opleiding tot stresscounselor kwam het moment dat ik voelde dat ik weer helemaal terug was en "wist" wat me te doen stond. Mest maken van mijn eigen shit. Mijn lessen, mijn ervaring, wil ik heel graag inzetten voor anderen. Zodat jij ook opnieuw kennis kunnen maken met jezelf. Te helpen bij wat er NU echt anders moet, wat dat ook mag zijn voor jou.

De volgende stap is aan jou. Ik ont-moet je graag! 

Kennis en ervaring

Naast mijn kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan bij onderstaande opleidingen, ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van stress-/burn-out en hoogsensitiviteit.

Stress en Burn-out coach (Sonnevelt)
Wandelcoach (Mindful Run Nederland)
Mindful Run en Walk instructeur (Mindful Run Nederland)
Body Mind Release Therapeut (Body Mind Release Nederland)
Relax Kids Coach (Relax Kids)
Rots & Water trainer (Rots en Water Instituut Nederland)
Reiki I en II