Het is maar net hoe je het bekijkt

Waarom is wandelen zo goed voor het brein

"Beweegprofessor" (Hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam) Eric Scherder legt in een helder filmpje uit waarom wandelen zo goed is voor het brein. Bekijk hier het filmpje. 


Waarom krijg je koude handen van snel ademen?

Koen de Jong van Sportrusten legt uit dat de balans tussen zuurstof en koolzuur van belang is voor een goede doorbloeding. Klik op de foto om naar het artikel te gaan. 
 

We denken vaak dat koolzuur een afvalproduct is, maar dat is het niet alleen. Het stimuleert ook de bloedvaten om de zuurstof af te geven aan je cellen, weefsel, organen en spieren. Een goede doorbloeding van je organen, weefsel en spieren is van vitaal belang. Een tekort aan koolzuur kan een belangrijke oorzaak zijn van vermoeidheid en fysieke klachten. En je kunt daar zelf iets aan doen, hoe fijn is dat.


In de 5-weekse Mindful Walk cursus laat ik jou ervaren wat het effect is van een gezonde (en verkeerde) manier van ademhalen en ga je jezelf deze gezonde ademhaling aanleren. 

Vandaag ben ik gaan lopen

"Waar ik loop is van nu af aan een weg"
Dat de tekst een inspiratie voor je mag zijn (en omdat ik zo van muziek hou)

VGZ Mindful Walking

Vergroot de vitaliteit van je medewerkers! Ontdek Mindful Walking. Oftewel wandelen met aandacht voor jezelf en voor je omgeving. Het resulteert is meer energie en minder stress. In het filmpje legt VGZ uit wat Mindful Walking voor jouw organisatie kan doen.

Storm in mijn hoofd

Als het stormt in mijn hoofd, neem ik even de tijd om stil te worden


Created with Sketch.

Storm in mijn hoofd

Buiten stormt het. Ik merk dat ik er onrustig van word. Net als van de storm in mijn hoofd. De to do lijstjes, mijn zus die ik zo nog even wil bellen, het eten wat ik zo nog moet halen, wat wil ik eigenlijk eten, heb ik mijn sporttas voor daarna al klaar staan anders haal ik het niet, of blijf ik liever thuis want ik wil nog iets schrijven voor op de website, oh en niet de slingers vergeten want mijn zoontje is morgen jarig, de ideeën die ik heb waar ik iets mee wil doen die moet ik ook eens gaan uitwerken, zal ik wel of zal ik niet, zou men dat niet raar vinden, zijn ze niet gewend van mij.…

 

Mindfulness helpt

Als het stormt in mijn hoofd, neem ik even de tijd om me te focussen op mijn ademhaling of zintuigen. Of ik ga mediteren. Niets zweverigs, gewoon even mijn aandacht richten op mijn ademhaling, lichaam of de gedachtestroom van een afstandje bekijken. En het helpt.

 

Mindfulness helpt om rustiger te zijn, mijn hoofd op orde te brengen. Waar zit ik nu op dit moment echt mee en wat heb ik nu nodig. Mindfulness is een bewezen techniek om flexibeler te reageren en minder te piekeren. Je bent je meer bewust van waar je aandacht zit, waardoor je minder snel vast komt te zitten in negatieve gedachtepatronen.

 

Rust

Stormt het ook weleens bij jou en heb je ook liever een aangenaam briesje. Mindful-Walk of mindful coaching helpt jou om het weer rustig te laten zijn in je hoofd en lijf. 

Gebruik jouw unieke talent

In het bos zou het heel stil zijn als alleen de best zingende vogels te horen waren


Created with Sketch.

Gekwetter
’s Ochtends word ik wakker van een wekker met gezellig kwetterende en zingende vogels. Nu de nachten korter worden en het eerder licht wordt, word ik steeds vaker wakker van het live concert van de merels in de tuin.

In het begin twijfelde ik of ik deze geluiden wel als wekker wilde. Bang dat ik het daarmee zou verpesten. Nou, niet dus. Ik geniet er nog steeds van. Ik kan er wel een halfuur naar liggen luisteren voordat ik besluit dat ik er nú toch ècht uit moet (misschien toch niet zo handig als wekker).


Dapper

Ik heb blijkbaar iets met kwetterende en zingende vogels. Wat is dat toch? Ik word er vrolijk van en blij en het geeft me een gevoel van gezelligheid, plezier en huiselijkheid.

Of zou het meer zijn. Niet elke vogel klinkt hetzelfde. Het ene geluid spreekt je meer aan dan het andere. Maar ze laten zich horen, op hun eigen manier. Uit volle borst, vol overtuiging en overgave laten ze hun eigen geluid horen. Zonder twijfel of angst voor de verwachtingen en het oordeel van anderen. Ik houd ervan! Het maakt ze uniek, en dapper. Vooral dat is het wat me zo aanspreekt. En dat zegt natuurlijk alles over mezelf. Soms zou ik best wat meer als een vogel willen zijn.

Hoe klinkt jouw geluid? Wat houdt jou tegen om jezelf te laten horen?